Školní práce, postřehy, reklamy

Prohrál jsem

2. 11. 2011 20:28
Rubrika: Pozdní sběr

Možná každý člověk si za život zažije hořkou zkušenost nějakého velkého neúspěchu. Rozhodneme se jít do něčeho velkého, vznešeného a velmi krásného, ale s tím jak dále a dále bojujeme, začínáme pociťovat, že to prostě nějak nejde.

Pak v člověku rychle roste myšlenka:

Tak kde jsi, Bože, já jsem na Tebe spoléhal - vždyť je to tak veliká a dobrá věc!!!
Ty se o mne asi nestaráš, co? Vždyť jsi chtěl, abych do toho šel!

Musíme bojovat stále znova a znova a pokud je Bůh s naším úmyslem, věc se jistě nakonec zadaří.

Ale pokud cítíme a vnímáme, že Bůh tuhle krásnou věc nechce (jak nepochopitelné!) a my musíme ustoupit - tak to potom doopravdy bolí!

Najednou jsme postaveni čelem naší prohře, totálnímu fiasku, své slabosti, jsme vystaveni tomu, že budeme celému světu ukázat naši obnaženou nedokonalost - pravý opak toho, co naše ochranná slupka bezmezné dokonalosti lidem okolo nás po celé roky ukazovala.

"Bože, to přece nemůžeš chtít! Vždyť Ty přece člověku vždycky dáváš sílu zvládnout to!"

Pak otevřeme Písmo - nalistujeme evangelium, kde se píše o nějakém Ježíši, který byl Boží syn a který ten svůj boj vůbec nezvládl a zůstal viset na kuse dřeva. Ten nesestoupil z kříže, aby rouhačům ukázal, že je skutečně Syn Boží, ale prohrál. Umřel. Nezvládl to. Byl jistě tím, o kom se vtípkovalo, ubožák, falešník, lhář.

Nemohu mu pak být v něčem podobný???









...a pak, za 3 dny se ukáže, jak to s tou slabostí vlastně je...

Zobrazeno 5637×

Komentáře

děsítko

ja ten konec spis pochopila, tak že on vyhrál nad všema ostatníma, že on za nás položil život... že nikdo jiný by to nezvládl lépe... ber ten konec spíš jako ironii

lenafajm

Možná je nejdůležitější se pořád dokola ptát a ptát a ptát a ptát... a On prostě odpoví. Třeba ne úplně jednoznačně, ale posune dál -> a to z vlastní zkušenosti, co se mi teď přihodilo. Takže na tom něco bude :)

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz