Školní práce, postřehy, reklamy

Táta pod peřinou

4. 11. 2011 22:03
Rubrika: Pozdní sběr

"Tati?" "Co je Tarzane?" "Proč jsem se vlastně narodil, když všichni jednou umřeme?" "To máš tak..." přitulil se pod dekou ke svému synkovi a začal své vyprávění. "Ale už zavři kukadla."

"Kdysi dávno, to ještě nikdo nežil, byl jenom Pán Bůh, který udělal vesmír, rozsvítil hvězdy, rozžhavil Slunce, aby krásně svítilo, udělal Měsíc, aby se na nás v noci usmíval a udělal také Zemi. A na té Zemi udělal nádhernou přírodu. Stvořil louky, divoké řeky, ledovce, medvědy a dokonce i Tarzany." Klučina se zasmál, ale jen tak krátce, aby taťka mohl hned pokračovat. "A nakonec, aby se Pán Bůh na tu nádheru nedíval jenom sám, ale mohl se o ní s někým rozdělit, stvořil člověka. Stvořil i tebe - v maminčině bříšku, ale to jsi byl ještě malinký asi jako hrášek." Táta se krátce zamyslel a pokračoval.

"A proč ses narodil?
Představ si svět jako jedno velké moře. Pán Bůh tě stvořil a poslal tě na to moře. Dal ti tvoje dobré srdce a dal ti tvoji loď - tvoje tarzaní svaly, ruce, nohy, hlavu ... prostě všechno.
A dal ti jeden velký úkol. Doplout zase domů - za ním.
A ty jsi už vyplul. Pluješ už dnes, ale veliký kus cesty máš ještě před sebou. Budeš se svou lodí navštěvovat různé země, zažiješ spoustu dobroudružství a Pán Bůh se na tebe bude dívat a bude ti pomáhat.
A jednoho dne, až zestárneš a budeš muset umřít, tak se vrátíš se svou lodí zpátky do přístavu - domů k Pánu Bohu. A tam už s ním a se mnou a se všema lidma budeš napořád.
Tam doma, tam už nebudou divoké vlny, které tě jednou vytáhnou nahoru, podruhé srazí prudce dolů. Tam už nebou ani zrádné noční bouře a okolo tebe hladoví žraloci, ale jenom radost, bezpečí a Pán Bůh, který nás všechny má strašně rád.

 


...chtěl ještě pokračovat, ale podíval se a v šeru poznal, že už s úsměvem na rtech sladce spí. Potichu vstal, přikryl jej, políbil na čelo a ještě chvíli přemýšel o sobě, a o té své plavbě domů.

Zobrazeno 1938×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz