Školní práce, postřehy, reklamy

Studenti budou sledovat pravdivost výroků politiků v televizi

6. 3. 2012 12:53
Rubrika: Mou rukou psáno | Štítky: politika , noviny

Dneska jsem narazil na zprávu, že se uskutečnilo něco, co jsem kdysi dávno chtěl dělat;-)

"Pravdivost únorových výroků politiků v Otázkách Václava Moravce si bude moci veřejnost od 7. března ověřit na stránce Demagog.cz. Každé úterý se po vysílání televizního diskuzního pořadu na stránce objeví výroky politiků zařazené do kategorií pravda, nepravda, neověřitelné nebo zavádějící. Novináře o tom dnes informovala expertka Demagog.cz pro Českou republiku Tereza Skládanková."

více na

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/studenti-budou-proverovat-pravdivost-vyroku-politiku-v-televizi/764591?utm_source=mozilla_cz&utm_medium=rss

Zobrazeno 1095×

Komentáře

Cuauhtlatoatzin

Na slovensku to existuje jako demagog.sk... Díval jsem se tam na pár výroků, které byly nepravdivé a je někdy otázka, nakolik je to vědomé lhaní nebo jenom chyba - myslím hlavně čísla. Když politik řekne 10% místo 8%, tak se může jednat i o zaokrouhlení, nebo se mohl seknout (2% není zas tak moc). Chápu, že si člověk nemůže přesně pamatovat všechna čísla... Nicméně si myslím, že je to přínosná iniciativa, která lidem může pomoci i při rozhodování, koho stojí za to volit a koho ne... ;-)

Michal Jiřík (majkly)

Tak jasně. Ale globálně je to super!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz