Školní práce, postřehy, reklamy

Biskup ze Springfieldu debatoval s řádovou sestrou o homosexualitě - zúčastnili se i Homer s Bártem a Flanders

11. 7. 2013 13:50
Rubrika: Pozdní sběr

Převzato z: http://res.claritatis.cz/zpravy/vse/sekretarku-biskupa-zavrazdil-homosexualni-aktivista/6420

Dokonce i liberální katolíci považují za odvážný skutek to, že biskup ze Springfieldu ve státě Illinois Thomas Paprocki v pátek před publikem jednoznačně stranícím gayům debatoval na téma „manželství“ homosexuálů s řádovou sestrou Jeannine Gramickovou, která odmítá mnohá oficiální stanoviska církve. Biskup na úvod svého vystoupení publiku prozradil šokující zprávu, že jeho bývalou sekretářku brutálně zavraždil homosexuální aktivista proto, že ho vyzvala, aby změnil svůj životní styl.


Očekávaly se provokace a urážky ze strany publika a skutečně na ně došlo, když biskup vyložil argumenty ve prospěch tradičního manželství. Poté biskup řekl: „Někteří z vás se možná ironicky usmívají, a já mohu považovat za štěstí, když řeknete, že budete ochotni si mě na toto téma poslechnout někdy jindy... Doufám však, že alespoň několik z vás bude s mými komentáři souhlasit.“


Debatu, která se konala v Shadow Rock United Church of Christ, moderoval novinář Robert Blair Kaiser.

Organizace Jesuit alumni of Arizona, která akci pořádala, ji nazvala „Dva katolické pohledy na manželství“, ale biskup Paprocki poukázal na to, že tento název je chybný. „Opravil bych jej, protože existuje pouze jeden autentický katolický pohled,“ řekl biskup. „Dnes jsou zde prezentovány dva pohledy dvěma lidmi, kteří jsou pokřtění katolíci, ale pouze jeden z těchto názorů – ten, který uvádím já –, je v souladu s katolickou naukou, zatímco druhý pohled jednoznačně odporuje katolickému učení.“


Biskup Paprocki na úvod působivě oslovil publikum zmínkou o tom, jak rozdílnou pozornost věnovala média vraždě Matthewa Sheparda a vraždě biskupovy bývalé sekretářky, matky čtyř dětí, kterou zabil homosexuál, jehož vyzvala, aby změnil svůj homosexuální životní styl.


„Když do Googlu zadáme jméno ,Matthew Shepard‘, získáme 11 900 000 odkazů,“ řekl biskup. „Matthew Shepard byl jedenadvacetiletý student, jenž byl v roce 1998 brutálně ubit k smrti ve Wyomingu. Jeho vražda byla nazvána zločinem z nenávisti, protože Shepard byl homosexuál.“

Biskup pokračoval:


Když do internetového vyhledávače zadáme jméno „Mary Stachowiczová“, objeví se 26 800 odkazů. Mary Stachowiczová byla v roce 2002 rovněž brutálně zavražděna, ale okolnosti byly zcela odlišné.

Mary, jemná, zbožná jedenapadesátiletá katolička, matka čtyř dětí, vyzvala svého devatenáctiletého spolupracovníka Nicholase Gutierreze, aby změnil svůj homosexuální životní styl. Ten se následně rozlítil, jak později řekl policii, a údajně ji mlátil, bodal a uškrtil. Poté její surově potlučené tělo ukryl do komory ve svém bytě nad pohřebním ústavem v Chicagu, kde oba pracovali.


Vím o Mary Stachowiczové, nikoli z internetu, ale znal jsem ji osobně, protože bývala mou sekretářkou ve farnosti, kterou jsem spravoval, než jsem byl jmenován biskupem.


Na částečný úvazek pracovala v pohřebním ústavu a několik hodin týdně ve farnosti. Jednoho odpoledne se však před začátkem pracovní doby neukázala. To bylo neobvyklé, protože přicházela vždycky včas. Zatelefonoval jsem do pohřebního ústavu a zjistil jsem, že její auto pořád ještě stálo na parkovišti a kabelku s klíčky od auta měla na pracovním stole, ale jinak nebylo po Mary ani památky.

Když se Maryina rodina a přátelé modlili a strachovali se o ni, Gutierrez se modlil společně s nimi. O tři dny později bylo její zohavené tělo objeveno v komoře jeho bytu.


Obě vraždy byly nesmyslné a brutální, a jednoznačně obě dvě odsuzuji. Avšak skutečnost, že existuje o jedenáct a půl milionu více internetových odkazů na případ Matthewa Sheparda než na případ Mary Stachowiczové, naznačuje, jaké je veřejné mínění, pokud jde o otázku vztahu osob stejného pohlaví. Shepardův případ získal tak širokou pozornost, protože hlavním motivem vraždy byla jeho homosexualita.

Maryinu vraždu média téměř ignorovala, a to navzdory skutečnosti, že zemřela pro svou víru jako mučednice.


Biskup Paprocki bez rozpaků řekl: „Církevní učení o homosexualitě a manželství je katolické, protože je pravdivé. Není pravdivé jen proto, že je katolické.“

„Jinými slovy řečeno: Tvrdíme, že vztahy osob stejného pohlaví by neměly mít právní status, proto, že se toto naše přesvědčení zakládá na pravdě, a nikoli pouze na katolickém učení. Tím se však tento závěr stává ještě více kontroverzním. Pokud by byl založen pouze na katolickém učení, oponenti v naší pluralitní společnosti by řekli: ,Vy katolíci máte právo na svůj názor, ale ten není pro ostatní závazný.‘ Ale tvrzení, že pravda je důvodem, proč by vztahům osob stejného pohlaví neměl být poskytnut právní status, je urážlivé pro ty, kdo popírají existenci pravdy, kdo upřednostňují život ve světě ovládaném tím, co papež Benedikt XVI. nazval ,diktaturou relativismu‘.“

Vydáno: 24.06.2013 11:35, Zdroj: LifeSite News

Zobrazeno 2654×

Komentáře

tom4s

...aneb Bůh nás stvořil jako Adama a Evu. Ne jako Adama a Pepu!

Tofl

. . . správně je Adam a Eva, nikoli Adam a Eda.

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz